Granit

Granit er en meget hård stenart fremkommet ved vulkansk aktivitet.

Granit er dannet ved afkøling af smeltet magma, altså størknet direkte i jordskorpen under store temperaturer og højt tryk, 20-30 km nede. Granit består af uregelmæssig og stærk sammenvoksning af kvarts, feldspat og muscovit. Desuden indeholder granit, også tit, små mængder biotit og amfibol. Det er et smukt og slidstærkt materiale,som er særdeles robust over for ydre påvirkninger. Granit findes i et væld af farver og mønstre, som jo er dannet af naturen.
 
Dette betyder, at granit ikke er 100% uniform i farve og mønster, og dette er med til at give hver granitplade/flise sit eget unikke særpræg.
 
Granit er fantastisk stærkt og næsten umuligt at ridse. Brugt rigtigt, er granit praktisk talt uforgængeligt. Samtidigt er granit et 100 procent naturprodukt.
 
Granit kan anvendes til næsten alt, og er særdeles velegnet til køkken og bad i og med, at det ikke kræver særlig meget vedligeholdelse, desuden tåler det næsten alle former for rengøringsmidler.
 

Granit kan også bruges udendørs, fordi det ikke bliver påvirket nævneværdigt af klima eller af sur regn. Man kan anvende granit udendørs til terrasser, trapper og facader.