Skader på læmure & Støttemure

 
Mange huse har læmure ved terrassen for at beskytte mod indblik og vind. Læmurene er typisk udført i samme stil og sten som resten af huset. Foroven er de ofte udført med rulleskift som en forlængelse af gavlen. Men de ellers solide mure har en svaghed for vand og frost.
Læmurenes ubeskyttede murværk ses derfor ofte med skader som følge af en kombination af vand og frost.
 
Tegn og virkning på skader ved læmure
Skader på læmure opstår, når fugerne i rulleskiftet opfugtes af regn og sne.
Med efterfølgende frost begynder fugerne at smulre og blive porøse. Herved kan endnu mere fugt trænge ned i murværket. Resultatet ender med en mur med manglende fuger og løse sten.
En anden typisk skade på læmure er afskallede mursten. Hvis læmuren er udført i mursten af en for ringe kvalitet, kan murstenene binde fugt i overfladen. Den efterfølgende frost vil medføre, at fugten ekspanderer i murstenenes overflade, og det vil resultere i, at muren får afskalninger.
Løsning på skader ved læmure.
 
Grundlæggende skal muren beskyttes mod vand, da frost kun gør skade i kombination med vand.
Læmurens top skal være udført, så der ikke kan trænge vand ned i muren. Afdækningen skal være udformet, så der løber så lidt vand ned i og ned ad muren som muligt.

 

Ved reparation af læmuren, fræses de dårlige fuger ud og erstattes af nye. Et godt udhæng på afdækningen mindsker opfugtningen af murens facade.
 


Reparation af en skadet læmur med rulleskifte kræver i værste tilfælde, at øverste skifter mures om.

Kontakt CH Murer Byg ApS for uforpligtende besigtigelse og tilbud!
 
Tlf . 2943 8875