Fugtskader i murværk

 
Fundament & ydermure:
Fundament og ydermure er særligt udsatte for fugt, hvis regnvand og grundvand ikke løber væk fra huset. En ”uskyldig” flisegang med forkert fald, en stoppet tagbrønd eller et ødelagt dræn kan give store fugtskader. Her er det bedste råd at tage en paraply, og gå en tur rundt om huset på en regnvejrsdag, så vil du hurtigt opdage utætheder. Tjek også ventilation af kældre/krybekældre, så riste ikke er lukkede eller tildækkede og sørg for at reparere revner i murværket og fuger mellem fx mure og døre og vinduer. Du kan også selv tjekke at afløb, brønde og dræn fungerer. Men er årsagen ikke umiddelbart til at finde, vil det ofte være en god ide at rådføre sig med fagmand.
 
Få gennemgået dit hus efter det hårde vintervejr
Vinterhalvåret er hårdt ved husets facade. De store mængder nedbør og frost kan med tiden give ødelagte fuger og frostsprængninger i overfladen.
 
Frostsprængninger i murstens facader
Frostsprængninger i en murstensfacade er en almindelig skade. Ofte opstår skaden på grund af en utæt tagrende, så vandet løber ned ad muren i stedet for i tagrenden. Dermed bliver murstenene så våde, at de ikke kan nå at afgive fugten, og når det så bliver frostvejr, vil vandet i murstenene fryse, og murstenene vil revne.
 
 
Foråret er et godt tidspunkt til at efterse facade og sokkel, og planlægge eventuelle vedligeholdelsesarbejder, som kan udføres senere på året.
Kontakt CH Murer Byg ApS for en uforpligtende snak samt evt. besigtigelse.
 
Tlf. 2943 8875