Tilbygning & Ombygning                                     

Inden du bygger til, er det vigtigt, at du overvejer både muligheder, arkitektur og sammenhængen med resten af huset. Her kan du læse lidt om mulighederne og på siden Inspiration kan du hente inspiration i andre tilbygninger.
 
Overvejelser, inden du bygger til
Der kan være mange gode grunde til bygge til. Måske står du og mangler et par ekstra værelser eller ønsker dig en større stue. For mange husejere giver det ofte sig selv, hvor tilbygningen skal være. Den kan måske kun placeres i forlængelse af huset eller som en vinkel ud i haven.
 
Måske kan du få flere af dine ønsker opfyldt med tilbygningen, i andre tilfælde er det en fordel at begrænse sig. Placeringen af tilbygningen kan ofte give dig et praj om, hvilke rum du skal vælge at indrette i tilbygningen. Måske er det bedre at have et stort opholdsrum der, hvor tilbygningen kan ligge, i stedet for de to værelser, du egentlig stod og manglede. I sådanne tilfælde ender mange tilbygningsprojekter ofte med at blive både en tilbygning og en ombygning.
Du skal huske på, at tilbygningen skal øge værdien af hele huset. Sørg derfor for, at hele huset får glæde af tilbygningen. Det kan du opnå ved at skabe en god kontakt mellem de nye rum og det oprindelige hus. For eksempel ved nogle fine lange kig igennem huset eller ved at sørge for, at tilbygningen ikke skygger og/eller tager lyset fra det oprindelige hus.
 
Ud over at få mere plads har der de seneste år været særlige områder, som mange boligejere har været interesserede i, når der skulle bygges til.
 
Eksempler på tilbygninger
• Større stue/opholdsrum med bedre lysindfald.
• Bedre kontakt mellem inde og ude ved hjælp af ude-inde-zoner og havestuer.
• Wellness-badeværelse til både forældre og hele familien.
• Flere og bedre værelser, eksempelvis børneværelser, som ofte er for alt for små.
 
Populære ombygninger
Det er ofte gennem ændringer i vores eget hus, at vi bedst får øjnene op for arkitekturen. Ændringerne skaber en tydelig fornemmelse af før og nu-situationen, og det er ofte både givende og inspirerende at give sit hus den ekstra opmærksomhed.
De seneste år har boligejere haft fokus på en række områder, de har ønsket at ændre i forbindelse med ombygning:
 
• Facade - husets udtryk
• Køkken-alrum - det multifunktionelle rum
• Stue/opholdstue - mere lys
• Gæstetoilet bliver til badeværelse, toilet til badeværelse
• Stort wellness-badeværelse til forældre
• Bedre, større og flere børneværelser
• Ombygning af gang arealer, pistolgangen i parcelhuset
 
Økonomi og budget
Det er en god idé allerede på det tidlige planlægningsstadie at gøre sig nogle tanker om økonomien i projektet. Et godt redskab her er at benytte en skønsmæssig kvadratmeterpris. Hvis du regner med omkring 15-20.000 kr. pr. m2 for almindelige rum samt mindst 25.000 - 30.000 kr. for køkkener og badeværelser, som indeholder mange og dyre tekniske installationer. Skal du have kælder under tilbygningen, skal du påregne ca. 7.500 - 10.000 kr. pr. m2 for den rå kælder, uden færdige gulve og andre overflader.
 
Hent inspiration til din tilbygning på siden inspiration
Kontakt CH Murer Byg ApS når du vil have overblik over netop dit byggeprojekt.
 

Tlf. 2943 8875