Undgå fugt problemer

 
Når der kommer fugt og skimmelsvampe i en bolig, er det fordi luftfugtigheden er for høj. Det kan skyldes skader eller mangler ved bygningen. Men den måde, du bruger boligen på til daglig, spiller også en rolle.

Hvis du lægger mærke til en muggen eller jordslået lugt, der kommer fra skabe eller utætheder ved fx paneler, kan det være et praj om, at der er skjulte fugtproblemer i boligen. Selv om skimmelsvampene er gemt bag tapet eller inde i en væg, skal de væk.

Nogle bygninger har fejl, skader og tekniske svagheder, som giver kolde og fugtige flader. Der kan også være brugt byggematerialer, hvor skimmelsvampene nemt kan gro. Selv om luftfugtigheden i en bolig ellers er lav, kan skimmelsvampe altså godt udvikle sig alligevel.
 

Dårlig udluftning, for lidt opvarmning, madlavning for fuld damp, møbler op ad kolde vægge og hyppig tørring af tøj indendørs er blandt de dårlige vaner, som danner fugt i boligen og kan få svampene til at gro.
 
Bekæmpelse og forebyggelse af skimmelsvamp

Ved mindre, synlige angreb af skimmelsvamp kan du selv fjerne den og forebygge nye angreb, men i alvorlige tilfælde kræver det specialister at fastslå tilstedeværelsen af svampene og fjerne årsagerne.
•Angrebne overflader, som kan tåle det, typisk i badeværelset, kan afvaskes med et klorholdigt rengøringsmiddel eller særligt desinfektionsmiddel. Følg anvisningen nøje.
•Materialer som f.eks. spånplader og mineraluld som er angrebet, fjernes og udskiftes. Brug åndedrætsværn, så du ikke indånder sporene.
•Ved alvorlige angreb skal der fagfolk til, og det kan være nødvendigt med en større renovering for at løse problemet.
•Når skimmelsvampene er fjernet skal du forebygge nye angreb ved at forbedre ventilation og opvarmning af huset, og eventuelt ændre vaner med hensyn til tøjtørring og lignende. (link til artikel om udluftning)
 
 
Kontakt CH Murer Byg ApS uforpligtende for besigtigelse. tlf. 2943 8875